EN / SR APLIKATIVNI ZAHTEV SERVISNI ZAHTEV
Petrolsoft
ABOUT

O NAMA

Petrolsoft Ing. uspešno posluje duže od 25 godina i zapošljava 65 stručnjaka sa lokalnim i međunarodnim iskustvom.
Zahvaljujući know-how i ekspertskom poznavanju poslovnih procesa i zahteva klijenata u naftnoj industriji u regionu, ubrzo postajemo tehnološki i tržišni lider u jugoistočnoj Evropi.
Naša osnovna delatnost su End-To-End IT poslovna rešenja u oblasti maloprodaje, naftne industrije i zdravstva. U okviru kompanije uspostavili smo snažne timove za istraživanje i razvoj softvera i hardvera, implementaciju i integraciju IT rešenja, konsalting i servisne usluge.

ZAŠTO MI?

Našim klijentima nudimo najnovija tehnološka rešenja, najnoviju platformu, kao i gotova aplikativna rešenja: POS, BOS, HOS, BI, ERP, CMS i Payment, modularna, skalabilna i klijentski orijentisana.
Nudimo Desktop, WEB i mobilne aplikacije, Cloud rešenja, SaaS (Software As A Service), kao i integraciju naših rešenja sa već implementiranim rešenjima – dopunjavanje do „punog paketa“.

Naravno, uvek smo tu za naše klijente, 24/7/365 da budemo precizni.

POLITIKA KVALITETA

Naša kompanija shvatajući značaj, donela je odluku o implementaciji zahteva standarda ISO 9001:2008 , i ISO 27001:2015 izvršila je sve neophodne pripeme, počela da primenjuje i da generiše sve zahteve navedenih standarda, što je za rezultat imalo uspešnu sertifikaciju i izdavanje sertifikata koji potvrđuju da primenjujemo i održavamo sve zahteve Standarda sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2008 , i sve zahteve Standarda o zaštiti i bezbednosti informacija ISO 27001:2013. Sertifikaciju je sprovelo renomirano sertifikaciono telo DAS Certification Ltd 9yt, 22A Church St, Rushden, Northamptonshire NN10 9YT, UK. ITIL je postao de-facto standard na području IT Service Managementa, i naša kompanija ga uspešno implementira u svom poslovanju.

ISO 9001 - Sistem menadžmenta kvalitetom je međunarodni standard koji sadrži zahteve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje organizacija mora ispuniti da bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama. Sistem kvaliteta je upravljački sistem, kojim se dovodi do ostvarenja postavljenih ciljeva u pogledu kvaliteta poslovanja i pružanja usluga. Ovaj sistem čine organizaciona struktura, odgovornost subjekta u organizaciji, procesi i resursi potrebni za upravljanje sistemom. Serija standarda ISO 9000 predstavlja skup od tri pojedinačna, ali međusobno povezana standarda.

ISO 27001 - je međunarodni standard koji se odnosi na zaštitu i bezbednost informacija. Standard podleže različitim područjima primene kao i za razlikovanje mogućih procesa u organizaciji koji su povezani sa upravljanjem kontrole sigurnosti, kao što su: politika sigurnosti, sigurnost organizacije, kontrola i klasifikacija izvora, sigurnost osoblja, sigurnost materijalnih dobara i životne sredine, operativno upravljanje i komunikacija, kontrola pristupa, razvoj i održavanje raznih sistema i upravljanje kontinuitetom poslovanja.